Resultaten

Reacties

wijken

Details

Datum:

4-3-2016

Adres:

Minkmaatstraat 81

Bijdrage:

Administrator
11-03-16 12:09

Gewijzigd:

Marijn Smeehuijzen
08-06-16 09:38


Zoekwoorden:
Laares Jacob van Deventer Blijdenstein Oosterstraat Minkmaatstraat

U bent hier: Home Verhalen Wijken Schilderingen in de Laares

Schilderingen in de Laares

2016

1216 x bekeken

Deze schilderingen van historisch Enschede zijn te vinden in een hoekje van de wijk Laares. Ze zijn geplaatst naar een initiatief uit 2013 van Gerrie Welcker. Ze had genoeg van de lelijke stroomkastjes in de wijk en kwam met een voorstel om deze op te sieren.

Aldus Gerrie; “Ik heb de eigenaren aangeschreven, ben bij de vergadering van de wijkcommissie geweest, heb een begroting gemaakt en zo heb ik het plan uitgewerkt. Dit plan heb ik diverse keren aan wijkbewoners laten zien, met de afbeeldingen erbij. Men was enthousiast, en zo is het project door iedereen goed ontvangen.”

Met alle recente nieuwbouw in de wijk werd gekozen voor een thema dat oud en nieuw samen zou brengen. Verspreid op electriciteitkastjes en interessante plekken in en om de wijk zijn afbeeldingen te vinden van hoe de Laares er vroeger uitzag. Waarbij dit gebouw wel het grootste verschil in beeld brengt - Enschede als omgracht stadje tussen de landerijen in de middeleeuwen tot centrum van textielindustrie een kleine eeuw geleden.

Bron: Marijn Smeehuijzen

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Login om te reageren
slider

LOGINWachtwoord vergeten?
registreren

REGISTREREN


terug