Resultaten

Reacties

straatbeeld

Details

Omstreeks:

Adres:

Bijdrage:

Jonne Teeselink
20-12-17 11:25

Gewijzigd:

Marijn Smeehuijzen
20-12-17 11:29


Zoekwoorden:
straatbeeld enschede toen en nu

U bent hier: Home Verhalen Straatbeeld Enschede 40 jaar later

Enschede 40 jaar later

3682 x bekeken

Wat is er allemaal veranderd in Enschede vanaf 1978, en wat niet?
Dit laat ik zien aan de hand van foto’s die ik heb nagemaakt uit 2 fotoboeken van het Stadsarchief.
Op de foto’s zijn straatbeelden van heel Enschede en omgeving te zien.

Ik kreeg dit project als opdracht voor mijn stageperiode bij het Stadsarchief. Ik was direct geïnteresseerd. De geschiedenis van Enschede sprak mij altijd al erg aan, en als ik dit kon combineren met fotografie was dit een erg leerzame en leuke opdracht.
Van mijn stagebegeleider kreeg ik 2 fotoalbums met daarbij een stadskaart van Enschede uit het archief. De foto’s in de albums stonden verbonden met punten op de kaart. Door de informatie die op de foto stond kon ik op de kaart aflezen waar de fotograaf de foto had gemaakt en in welke richting de foto was genomen. Voor mij de taak om de oude foto’s uit 1978 na te maken.

Ik heb erg veel geleerd van dit project. Hoe de stad er vroeger uit zag, en wat er allemaal wel niet kan veranderen. Maar ook wat er niet is veranderd, zoals woningen en andere gebouwen. Ook op het gebied van fotografie heb ik veel geleerd. Het is toch een stuk moeilijker om zo’n foto na te maken dan ik had gedacht. Desondanks ben ik erg blij met het eindresultaat en ik hoop u ook.
Veel kijk plezier!

(Voor dit artikel heb ik gekozen voor een selectie van 50 foto’s van de 242. Heeft u interesse in alle foto’s neem dan contact op met het Stadsarchief Enschede).

Jonne Teeselink, stagiaire fotografie bij het Stadsarchief Enschede.

Bron: Jonne Teeselink - Stadsarchief Enschede

Reacties

Cita Gaikema-Wennink

26-01-18 00:17:14

Prachtig gedaan Jonne! 1978 was zo ongeveer de tijd dat ik Enschede achter me gelaten heb, heel herkenbaar. Sommige straten zijn bijna onherkenbaar veranderd, sommige zijn nog vrijwel hetzelfde

Christien Fraterman

01-03-18 21:15:04

Mooi gedaan Jonne, in 40 jaar is er veel veranderd maar gelukkig herken ik nog veel straten terug. Doe Coen de groeten ;)

Login om te reageren
slider

LOGIN



Wachtwoord vergeten?
registreren

REGISTREREN


terug