Resultaten

Reacties

overige categorieën

Details

Omstreeks:

1950

Adres:

Oude Deldenerweg 203

Bijdrage:

Administrator
08-12-15 15:21


Zoekwoorden:
Boekelo Sport

U bent hier: Home Verhalen Overige categorieën Bad Boekelo

Bad Boekelo

1950

1838 x bekeken

In 1934 werd in Boekelo het eerste zoutwater slagbad van Nederland geopend. Dat was op de plek waar nu het enige hotel van het dorp staat: Belevings hotel Bad Boekelo. De eigenaren verwaarloosden het zwembad. Het onderhoud was te moeilijk. In 1988 verdween het zoutwaterbad.

Op die plek staat nu het hotel Bad Boekelo. Het zwembad bestaat nog steeds, alleen als vijver. Het hotel Bad Boekelo bestaat uit een oud gedeelte en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte hoorde bij het golfslagbad. Het nieuwe gedeelte is aan het hotel toegevoegd om hotelgasten in te laten verblijven. Het hotel ligt naast het Labyrint der Zinnen, dat is gelegen aan het "oude" spoor van Enschede naar Haaksbergen. Tegenwoordig rijdt alleen nog een toeristentreintje van Boekelo naar Haaksbergen.

Halverwege is een stop gemaakt bij het Labyrint der Zinnen. Het stationnetje wordt nu gebruikt om bezoekers/toeristen van het labyrint der Zinnen en hotelgasten in en uit te laten stappen. Vroeger deed het dienst als laad- en losplaats voor de zoutfabriek. Via het spoor werd zout aan- en afgevoerd. Op het terrein, waar nu het Labyrint der Zinnen is gevestigd, lag de Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie en het golfslagbad, dat werd gevoed door zout.

Bron: Stadsarchief Enschede

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Login om te reageren
slider

LOGINWachtwoord vergeten?
registreren

REGISTREREN


terug